Delegacija Unije poslodavaca Crne Gore, na čelu s predsjednikom Predragom Mitrovićem, učestvovala je na zasijedanju 93. Generalne konferencije Međunarodne Organizacije Rada (ILO) u Ženevi.

Predstavnici UPCG su učestvovali u radu plenearne sjednice i radu komiteta koji su razmatrali informacije i izvještaje o primjeni konvencija MOR-a, kao i pitanja bezbjednosti i zdravlja na radu, rada u sektoru ribarstva i unapređenja zapošljavanja mladih.

Delegaciju Unije poslodavaca primili su direktor Biroa za poslodavačke aktivnosti Međunarodne Organizacije Rada (ILO) Jean Francois Retournard i generalni sekretar Međunarodne Organizacije Poslodavaca (IOE) Antonio Penalosa. Uz iskazano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, na sastanku su dogovoreni i oblici unapređenja buduće saradnje. Generalni sekretar IOE-a Antonio Penalosa, nakon pruženih informacija od strane predsjednika UPCG Predraga Mitrovića, vema pozitivno je ocijenio dosadašnji rad na planu razvoja socijalnog dijaloga u Crnoj Gori i institucionalnog snaženja Unije, i dao snažnu podršku svim najavljenim aktivnostima UPCG.

Takođe, dogovoreno je da u narednom periodu Uniju poslodavaca posjeti delegacija Međunarodne Organizacije Poslodavaca koju će predvoditi potpredsjednik za Evropu Michael Bard i generalni sekretar Antonio Penalosa, a dogovoren je i dolazak zvaničnika Međunarodne Organizacije Rada.

Na bilateralnom planu, delegacija Unije poslodavaca imala je niz susreta s delegacijama vodećih poslodavačkih asocijacija Evrope i Amerike. Teme sastanaka bile su: unapređenje saradnje, načini direktnog povezivanja poslodavaca iz UPCG sa članstvom međunarodnih poslodavačkih organizacija, mogućnosti investiranja u Crnu Goru i realizacija zajedničkih projekata u cilju pomoći razvoja crnogorskih malih i srednjih preduzeća. U tom smislu, dogovoreno je potpisivanje sporazuma s partnerskim organizacijama UPCG i dalje inteziviranje saradnje.