+382 (0)20 209 250 | ENG

Predsjednik

Predsjednik

Predrag Mitrović, predsjednik UPCG

Na godišnjoj sjednici Skupštine Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), održanoj 25. marta 2019. godine, u hotelu CentreVille u Podgorici, odlukom delegata Skupštine izglasano je povjerenje Predragu Mitroviću, ranijem predsjedniku UPCG i ambasadoru Crne Gore u Republici Sjeverna Makedonija u periodu 2014-2018. Ovim činom, Mitrović je jednoglasno izabran za novog predsjednika UPCG, uz mandat od četiri godine. Na sjednici je konstatovano da je dotadašnjoj predsjednici Svetlani Vuksanović istekao mandat na ovoj poziciji.

Izvod iz radne biografije predsjednika UPCG:

Predrag Mitrović, rođen 09. 03. 1962. godine u Podgorici, diplomirani je ekonomista Univerziteta u Beogradu. Iz njegove veoma uspješne i bogate profesionalne karijere, izdvaja se diplomatski angažman u periodu decembar 2014 – decembar 2018. god na mjestu ambasadora Crne Gore u Republici Sjeverna Makedonija, kao i činjenica da je bio jedan od osnivača i utemeljivača UPCG - krovne poslodavačke organizacije Crne Gore, reprezentativne na nacionalnom i međunarodnom nivou.

U periodu od 2004. do 2014. godine, Mitrović je funkciju predsjednika UPCG obavljao u okviru tri mandata, povjerena od strane crnogorskih privrednika – članova Unije. Bio je potpredsjednik Socijalnog savjeta Crne Gore, jedan od osnivača CEPOJAR-a (Centar za poslodavce Jadranske regije), kao i član brojnih savjeta, komisija i drugih stručnih tijela formiranih na nacionalnom nivou. Crnogorskoj javnosti je poznat i kao uspješan privrednik, osnivač i izvršni direktor kompanije “MP Marketing”, te osnivač nekadašnjeg, specijalizovanog časopisa “CG Ekonomist”. Bogatu radnu biografiju gdina Mitrovića, između ostalog, karakterišu i angažmani na pozicijama: potpredsjednika Olimpijskog komiteta Crne Gore i člana Predsjedništva Olimpijskog komiteta Srbije i Crne Gore, predsjednika Teniskog saveza Crne Gore i predsjednika Teniskog saveza Jugoslavije, predsjednika Upravnog odbora Unije poslodavaca Jugoslavije.

Predrag Mitrović je oženjen, ima suprugu Tanju i kćerke Vladanu i Melaniju.

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.