Ministarstvo vanjskih poslova dostavilo je Uniji poslodavaca Crne Gore (UPCG) dopis Ambasade Crne Gore u Atini koji sadrži poziv za učešće na predstojećem međunarodnom sajmu FRESKON, u Grčkoj.

Tim povodom, obaještavamo privrednike - članove UPCG da će Međunarodni sajam voća i povrća FRESKON biti održan u periodu od 23. do 25. aprila 2023. godine, u Međunarodnom izložbenom i kongresnom centru u Solunu, Grčka. Organizator sajma je TIF HELEXPO.

Sajam promoviše globalni izvoz u sektoru svježih proizvoda i povezuje profesionalce iz Grčke i inostranstva (kao izlagače i posjetioce). Cilj FRESKON-a je da predstavi najkvalitetnije voće i povrće, pomogne razvoj trgovine i izvoza, te podstakne širenje partnerstva kroz jedinstveni događaj koji karakterišu i ciljani B2B sastanci, međunarodni kongresi, izlaganja i prateća dešavanja. Detaljnije informacije o sajmu dostupne su na zvaničnom sajtu FRESKON-a: https://freskon.helexpo.gr/en

Organizator FRESKON-a pripremio je posebnu ponudu za kompanije iz Crne Gore zainteresovane za učešće na ovom sajmu i ista se nalazi u dokumentu u prilogu (PDF).

Privrednike koji planiraju ili su već potvrdili učešće na sajmu, molimo da o tome obavijeste i Ambasadu Crne Gore u Atini, na email: greece@mfa.gov.me