Photo credit: https://www.pexels.com/

U cilju pravovremenog planiranja i reagovanja na očekivane posljedice koronavirusne bolesti (COVID-19), Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) je danas uputila dopis predsjedniku Socijalnog savjeta Crne Gore u kojem predlaže hitno sazivanje vanredne sjednice Savjeta.

Uz socijalne partnere - članove Savjeta, UPCG je predložila da sjednici prisustvuju i predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva ekonomije i Ministarstva finansija. Sa navedenom inicijativom, UPCG je upoznala i resorne ministre.

Prema UPCG, pravovremeno reagovanje i zajedničko djelovanje članova Socijalnog savjeta Crne Gore i navedenih ministarstava ima za cilj kreiranje neophodnih mjera podrške održivosti preduzeća i očuvanju radnih mjesta. Zajednički interes socijalnih partnera – Vlade, sindikata i poslodavaca, je da svojim radom i dalje aktivno doprinose obezbjeđenju tačnih, blagovremenih i potpunih informacija, kao i preporuka Instituta za javno zdravlje, Fonda zdravstva i Ministarstva zdravlja, a sve u cilju pružanja pune podrške očuvanju i zaštiti zdravlja i života građana.

Svjesni aktuelnosti trenutka, UPCG očekuje da će Socijalni savjet u što kraćem roku zakazati vanrednu sjednicu u proširenom sastavu i time omogućiti dijalog koji će rezultirati usvajanjem mjera koje će odgovoriti navedenim očekivanjima, te otkloniti nedoumice oko određenih pitanja koja aktuelnim zakonodavstvom nisu regulisan, a tiču se poslodavaca i njihovih zaposlenih.