Predstavnici Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) održali su sastanak sa predsjednikom i potpredsjednikom Crnogorske zajednice u Republici Makedoniji (CZRM) Borisom Popivodom i Miloradom Milanovićem, uz učešće njihovih saradnika – članova CZRM.

Događaj je održan u prostorijama CZRM u Skoplju, na temu: Podrška unapređenju poslovne saradnje privrednika u Crnoj Gori i Makedoniji.

Učesnici sastanka razgovarali su o postojećim i planiranim aktivnostima UPCG i CZRM, aktuelnom stanju u crnogorskoj i makedonskoj privredi, kao i mogućnostima za intenzivnije povezivanje crnogorske poslovne zajednice iz Makedonije sa privrednicima koji posluju u Crnoj Gori.

Imajući u vidu iskazana interesovanja za investiciona ulaganja u Crnu Goru, predstavnici UPCG i CZRM najavili su tijesnu saradnju u dijelu razmjene informacija i usluga koje mogu biti od značaja učesnicima biznis sektor iz Makedonije po tom pitanju.

Sastanak je zaključen dogovorom da se u najskorije vrijeme pristupi potpisivanju Sporazuma o saradnji kojim će biti definisani konkretni oblici budućeg zajedničkog djelovanja UPCG i CZRM.