Predstavnica Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) učestvovala je na 20. sjednici Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore kojom je predsjedavala Nada Drobnjak, predsjednica Odbora.

U skladu sa dnevnim redom sjednice, Odbor je razmotrio Akcioni plan za sprovođenje Strategije ženskog preduzetništva Crne Gore 2015-2020. godina, za 2018.godinu i Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za sprovođenje Strategije razvoja ženskog preduzetništva u Crnoj Gori 2015-2020. godine za 2017. godinu, koje je donijela odnosno usvojila Vlada Crne Gore, a pripremilo Ministarstvo ekonomije.

Članu/icama Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, Akcioni plan i Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za sprovođenje Strategije razvoja ženskog preduzetništva u Crnoj Gori 2015-2020, godine, u okviru svojih nadležnosti, predstavile su: Ana Šebek, predstavnica Ministarstva ekonomije, Biljana Pejović, načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Zvezdana Oluić, savjetnica za žensko preduzetništvo u Uniji poslodavaca Crne Gore i predstavnica Asocijacije poslovnih žena Crne Gore i Ana Cmiljanić, menadžerka za kontroling, planiranje i izvještavanje u Investiciono-razvojnom fondu.

Sjednici je prisustvovao i Miloš Čelanović, generalni direktor Direktorata za razvoj u Ministarstvu ekonomije.

Izvor: Odbor za rodnu ravnopravnost, Skupština Crne Gore