U organizaciji EBRD Montenegro (European Bank for Reconstruction and Development), u Podgorici je održana četvorodnevna radionica/trening za žene u biznisu, pod nazivom “Going Digital”. Uz žene preduzetnice, kao i predstavnice poslovnih udruženja iz Crne Gore, radionici je ispred UPCG prisustvovala Zvezdana Oluić, savjetnica za žensko preduzetništvo.

Program obuke, organizovan u okviru EBRD programa “Žene u biznisu”, omogućio je polaznicama da usvoje nova i unaprijede postojeća znanja iz oblasti digitalnog marketinga, te ovladaju praktičnim vještinama koje im mogu pomoći u budućem pozicioniranju i poslovanju na onlajn tržištu.

Trening su karakterisala interaktivna predavanja, vježbe i rad u grupama, kao i brojni primjeri dobre poslovne prakse kompanija (primjena tehnika digitalnog marketinga, uspješno nadmetanje i nastup u online okruženju…).

EBRD obuka je realizovana u dva ciklusa, u periodu od 27. do 28. septembra i od 5. do 6. oktobra, a vodili su je treneri:

  • Jelena Ušljebrka, NLP Master Trenerica i autorka u obastima strateškog planiranja, implementacije i Internet marketinga i komunikacije, vlasnica agencije za internet marketing, dizajn i programiranje "Novista", osnivačica organizacije „Fitnes mame“, specijalizovana za Strategije i planiranje, Razvoj organizacija, Primjena prilagođenog marketinga i Treninge;
  • Rade Tričković, direktor Httpool d.o.o., predavač i trener na konferencijama i radionicama na temama Internet oglašavanja, Internet ekonomije, bihevioralnog oglašavanja i oglašavanja preko agenata, jedan od osnivača Interaktivnog advertajzing biroa (IAB Srbija), konsultant vodećih regionalnih veb sajtova, trener timova za oglašavanje u preduzećima, marketing agencijama i izdavačkim kućama.