Realizacija projekta „Poreski karavan“, organizovanog od strane Poreske uprave i Unije poslodavaca, nastavljena je održavanjem tribine u Nikšiću, u prostorijama Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis, koji je podržao ovaj događaj.

Prisutnim privrednicima sa teritorije opština Nikšić, Plužine i Šavnik ispred Poreske uprave obratio se direktor, Miomir M. Mugoša, koji je naglasio da jačanje saradnje sa asocijacijama poreskih obveznika predstavlja poseban prioritet, imajući u vidu da iste predstavljaju osnovnu kontaktu tačku preko kojih Poreska uprava pepoznaje potrebe za smanjenjem administrativnih barijera i olakšavanjem ispunjavnja poreskih obaveza, ali i komunicira s obveznicima u cilju podsticanja urednog poštovanja poreskih propisa i izgradnje većeg stepena poreske disipline. Pozdravio je do sada ostvarene rezultate na realizaciji projekta „Poreski karavan“, tokom kojeg će i ove godine poreski obveznici imati mogućnost da dvosmjerno komuniciraju s Poreskom upravom i dobiju odgovore na pitanja na koja nalilaze u svakodnevnom radu.

Generalni sekretar Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), Suzana Radulović, istakla je da saradnja sa Poreskom upravom predstavlja pozitivan primjer transparentnog i proaktivnog djelovanja organa državne uprave i naglasila da će ta institucija i u narednom periodu imati podršku Unije poslodavaca u izgradnji kvalitetnijeg okvira za podsticaj biznisa i fer tržišne utakmice. Pozvala je prisutne privrednike da u direktnoj komunikaciji sa službenicima Poreske uprave dođu do odgovora na pitanja koja se odnose na tumačenje poreskih propisa, te da otvoreno predoče poteškoće na koje eventualno nailaze u saradnji s poreskim organom, a imajući u vidu obostrano nastojanje da se odnos Poreske uprave i poreskih obveznika podigne na još veći nivo.

Prisutnima se ispred domaćina obratio Ratko Bataković, izvršni direktor IPC Tehnopolis.

Nakon održanih tribina u Bijelom Polju i Nikšiću, „Poreski karavan“ biće nastavljen događajem u Pljevljima, koji će biti upriličen 21. marta u 12 časova.

Projekat „Poreski karavan“ organizovan je u okviru proaktivnog pristupa Poreske uprave, usmjerenog na jačanje kapaciteta za pružanje usluga poreskim obveznicima i dvosmjerne komunikacije, a sve u cilju podsticanja dobrovoljnog poštovanja propisa od strane poreskih obveznika i unapređenja stepena poreske discipline na dugoročnom nivou.

Izvor: Poreska uprava