+382 (0)20 209 250 | ENG

Webinar: Značaj i benefiti primjene standarda za MSP

Institut za standardizaciju Crne Gore (ISME) organizuje online vebinar na temu: “Značaj i benefiti primjene standarda za mala i srednja preduzeća i veza standarda sa legislativom“

Datum i vrijeme održavanja: 26.11.2020. godine, od 10:00 h - 11:00 h

Virtuelna platforma: ZOOM

Cijena: Besplatno

Predavač: Rada Janjić, pomoćnica direktora ISME

Sva zainteresovana lica se mogu registrovati preko linka: https://isme.survey.fm/registracija-za-webinar, zaključno sa petkom 20.11.2020. god. Mole se zainteresovani učesnici da imaju u vidu da potvrde, zbog povećane potražnje, mogu malo kasniti.

Napomena: Iz jedne organizacije može učestvovati više predstavnika

Ukoliko bude problema sa registracijom, obratite se na mejl adresu: isme@t-com.me.

Registrovana lica će naknadno, putem mejla, dobiti link za ZOOM vebinar kao i Uputstvo za instalaciju i korišćenje ZOOM aplikacije.


Institut za standardizaciju Crne Gore (ISME) je prepoznao značaj malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori, kao i njihovu potrebu za primjenom standarda. Ekonomija u Crnoj Gori je bazirana na malim i srednjim preduzećima, pa ona imaju najveći prioritet. Za njih je veoma značajno da što bolje iskoriste benefite koje omogućava upotreba standarda u cilju jačanja i razvoja svojih biznisa kako bi bili konkurentniji na tržištu.

Veliki dio crnogorske javnosti nije upoznat sa činjenicom da je ISME do sada publikovao preko 22.000 crnogorskih MEST standarda koji su identični sa evropskim i međunarodnim standardima. Prilikom transponovanja EU zakonodavstva na nacionalni nivo donose se novi propisi koji se pozivaju na crnogorske standarde. Da bi se razumio značaj standarda i olakšala primjena novog zakonodavstva neophodno je edukovati kadar na temu standardizacije, standarda i propisa.

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.