Sajam zapošljavanja za lica iz Ukrajine pod privremenom zaštitom u Crnoj Gori biće održan 15 i16. juna 2023. godine u Budvi, u periodu od 10:00h-14:00h.

Sajam organizuju Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ukrajinska ambasada, Privredna komora Crne Gore, Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) i UNHCR u Crnoj Gori.

Cilj događaja je da poslodavci predstave svoju ponudu poslova za ljetnju turističku sezonu licima pod privremenom zaštitom iz Ukrajine koja su zainteresovana za rad u Crnoj Gori. Sajam će biti odlična prilika da se nosioci privremene zaštite upoznaju sa ponudom poslova na tržistu rada. Prema očekivanjima, događaj će se pozitivno reflektovati i u kontekstu povećane potrebe za radnom snagom u predstojećoj ljetnjoj turističkoj sezoni. Takođe, sajam će stvoriti praktične pretpostavke da se iskoriste resursi koje ova populacija ima, čime se pozitivno utiče na prospekte za integraciju ovih lica dok borave u Crnoj Gori.

Informacija o tačnom mjestu održavanja sajma biće blagovremeno dostavljena prijavljenim učesnicima.

Pozivamo kompanije članice UPCG da uzmu učeće na sajmu i predstave svoju ponudu na tržištu rada.

Zainteresovani privrednici učešće na događaju treba da potvrde slanjem email-a na adresu scepanov@unhcr.org ili na pozivom na telefon broj 067/660-801. Krajnji rok za prijavu učešća je srijeda, 7. jun 2023. godine.