Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore dostavilo je Uniji poslodavaca Crne Gore (UPCG) dopis Ambasade Republike Crne Gore u Albaniji koji sadrži i poziv za učešće na međunarodnom sajmu u Albaniji.

Tim povodom, obaještavamo privrednike - članove UPCG da će Međunarodni sajam poljoprivrede, stočarstva, ribarstva i inovacija “Dani poljoprivrede 2023” biti održan u periodu od 27. do 29. aprila 2023. godine, u Lušnju, Albanija. Organizator sajma je Iceberg Exhibitions.

Sajam ima za cilj da kreira platformu za povezivanje farmera i kompanija, te kao takav predstavlja dobru priliku za crnogorske kompanije zainteresovane da na ovaj način predstave svoje proizvode.

Tokom tri dana trajanja sajma, učesnici će moći da isprate brojne aktivnosti – tematske sesije, radionice i konferencije, kao i da ostvare kontakte sa brojnim izlagačima i uspješnim privrednicima u sektoru poljoprivrede iz Albanije, regiona Balkana i Evrope.

Poljoprivreda je najvažniji privredni sektor u Albaniji, a njegovo učešće u nacionalnom BDP-u iznosi 23%. Albanija posjeduje zemljište ukupne površine od 28.750 km2, od čega je 24% poljoprivredno, šume čine 36%, dok pašnjaka i zemljišta druge vrste ima 15%. Poslovima koji se odnose na poljoprivredu bavi se 43% stanovništva.

Organizator sajma pripremio je posebnu ponudu za kompanije - potencijalne učesnike iz Crne Gore i ista se nalazi u dokumentu u prilogu (PDF).

Sve informacije o predstojećem sajmu, načinu prijave i ostalim detaljima dostupne su na sajtu organizatora, odnosno OVOM linku.