+382 (0)20 209 250 | ENG

Konsultacije Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija

U namjeri da obezbijedi veće učešće javnosti, a proces izrade strateških dokumenata učini inkluzivnim od početka, Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija organizuje inicijalne konsultacije tokom razvojne faze nacrta Strategije digitalne transformacije Crne Gore 2022-2026, Strategije sajber bezbjednosti Crne Gore 2022-2026. i javnu raspravu povodom Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama zakona o elektronskom dokumentu.

Konsultacije će se održati ponedjeljak, 26. aprila, sa početkom u 10 časova u plenarnoj sali stare zgrade Vlade.

U uvodnom obraćanju govoriće državna sekretarka u Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija, Marina Banović.

Nakon uvodnog izlaganja, koncept Strategije digitalne transformacije Crne Gore 2022-2026. predstaviće Mirjana Begović, načelnica direkcije za elektronsku upravu, dok će koncept Strategije sajber bezbjednosti Crne Gore 2022-2026. predstaviti Dušan Krkotić, šef Odsjeka za informacionu-komunikacionu infrastrukturu i informacionu bezbjednost. O konceptu Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama zakona o elektronskom dokumentu govoriće Jelena Knežević, načelnica Direkcije za normativu i standardizaciju.

U konsultacijama će učestvovati predstavnici privrede, akademske zajednice, NVO sektora i međunarodnih udruženja u Crnoj Gori. Ovo je prilika da se predstave postupci razvoja i vremenski okvir za dvije strategije, kao i principi vodilje razvoja Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama zakona o elektronskom dokumentu.

Konsultacije će se prenositi uživo putem live streama na zvaničnom FB nalogu Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

https://www.facebook.com/Minjavneupravedigdrustvaimedija/

UPCG poziva svoje članstvo da putem live stream-a učestvuje u inicijalnim konsultacijama u organizaciji Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.