U Beogradu se 2. i 3. juna održao peti Forum civilnog društva Zapadnog Balkana u organizaciji Evropskog ekonomskog i socijalnog savjeta (EESC). Na poziv EESC, događaju je prisustvovala Suzana Radulović, generalni sekretar Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) i kopredsjedavajući Zajedničkog konsultativnog odbora civilnog društva EU-Crna Gora.

Glavne teme ovog skupa bile su perspektive odnosa Evropske unije i Zapadnog Balkana, transparentnost u procesu proširenja, uloga civilnog društva u borbi protiv korupcije, omladinska politika i zapošljavanje, kao i manjinska prava.

Suzana Radulović, generalni sekretar UPCG predsjedavala je panelom na temu: Jačanje transparentnosti i otvorenosti pristupnih procesa EU.

Skup je okupio 150 učesnika, uključujući predstavnike civilnog društva Zapadnog Balkana, vlada, Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta i drugih institucija Evropske unije.

Po završetku događaja, usvojena je finalna deklaracija.

Zajednički konsultativni odbor civilnog društva Evropske unije i Crne Gore (ZKO) je jedan od tijela osnovanih u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i Crne Gore. Tokom trenutnog mandata (2013 - 2015), Odborom kopredsjedavaju Andrej Zorko, član EESK-a i Upravnog odbora Udruženja slobodnih sindikata Slovenije i Suzana Radulović, član Socijalnog savjeta Crne Gore i generalni sekretar Unije poslodavaca Crne Gore.