U okviru EU projekta "Društveno odgovorno poslovanje za sve" ("CSR for All") čiji je Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) implementator u Crnoj Gori, UPCG organizuje svečanu ceremoniju – dodjelu "UPCG nagrada za društveno-odgovorno poslovanje (DOP)" koja će biti održana u srijedu, 17.09.2014. godine, s početkom u 15.00 časova, u velikoj sali EU Info Centre (ul. 19. decembra bb - zgrada Zetagradnje, kod Stadiona), u Podgorici.

Događaj će otvoriti:

• Predrag Mitrović, predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG)
  • Daliborka Pejović, državna sekretarka i koordinatorka Mreže za društvenu odgovornost.

Cilj "UPCG nagrade za DOP" je promovisanje primjera dobre prakse DOP-a u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja takvu praksu osmišljavaju i primjenjuju.

Za nagradu su konkurisala: mikro i mala preduzeća, srednja preduzeća, velika preduzeća. Nagrade u oblasti DOP-a biće dodijeljene u sljedećim kategorijama:

1. Briga za zaposlene,
  2. Briga za životnu sredinu
  3. Briga za zajednicu
  4. Velika nagrada (za preduzeće koje je najbolje inkorporiralo DOP u svoje poslovanje, po svim navedenim kategorijama).

Događaj će biti upriličen u okviru Nedjelje nagrade za DOP u Jugoistočnoj Evropi.

Agenda događaja.

Pozivamo medije da izvještavaju s događaja.

Kontakt s medijima:

Zvezdana Oluić
šef Sektora za PR i marketing
T: 020 209 250
M: 067 845 764
E: office@poslodavci.org

Napomena uredniku:

Projekat "Društveno odgovorno poslovanje za sve" ("CSR for All") je dio programa IPA Pomoć civilnom sektoru 2011-2012. Lider projekta je Turska asocijacija poslodavaca (TISK), a partneri su Međunarodna organizacija poslodavaca (MOR) i poslodavačke organizacije zemalja region – UPCG, Biznis konfederacija Makedonije, Hrvatska udruga poslodavaca i Nacionalni savjet Rumunije za mala i srednja privatna preduzeća. Učešće UPCG u ovom projektu predstavlja dodatni instrument za promociju društveno-odgovornog pristupa poslovanju, jer ima za cilj razvoj kapaciteta organizacija poslodavaca i kompanija u kontekstu društveno-odgovornog poslovanja u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj.