Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) i Međunarodna organizacija rada (ILO) organizuju konferenciju za medije na kojoj će biti predstavljen izvještaj “Istraživanje o zelenoj ekonomiji i zelenim poslovima", koji je za ovu oblast po prvi put rađen na teritoriji Crne Gore.

Konferencija za medije će biti održana u četvrtak, 15. juna 2017. godine, u prostorijama UPCG (ul. Cetinjski put br. 36), u Podgorici, s početkom u 10 h.

Tom prilikom, prisutnim predstavnicima medija obratiće se:

  • Mirza Mulešković, šef Sektora za međunarodne odnose i projekte – UPCG;
  • Ana Rašović, nacionalni projekt koordinator – ILO.

Pozivamo medije da isprate navedeni događaj.

Kontakt osoba za medije:

Zvezdana Oluić
šef Sektora za PR i marketing – UPCG
T: +382 20 209 250
F: +382 20 209 251
M:+382 67 44 88 90
E-mail: office@poslodavci.org

Napomena uredniku:

Kreiranje izvještaja "Istraživanje o zelenoj ekonomiji i zelenim poslovima" finansirano je od strane Međunarodne organizacije rada. Izvještaj sadrži rezultate istraživanja koje je sprovedeno u tri pilot opštine iz sjevernog regiona Crne Gore: Bijelo Polje, Berane, Mojkovac.

Namjera UPCG je da, obavljivanjem rezultata ovog istraživanja, pruži podršku kreatorima politika i donosiocima odluka u eliminisanju ključnih biznis barijera, a time i u daljim procesima izgradnje kvalitetnog poslovnog okruženja koje će omogućiti održivost i razvoj poslovanja, povećanje zaposlenosti i ukupan ekonomski rast kroz razvoj zelenih poslova - sa posebnim akcentom na sjevernu regiju Crne Gore.