Photo credit: Uprava za inspekcijske poslove

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG), u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove i drugim nadležnim organima, sprovodi završni dio kampanje iz oblasti zaštite prava potrošača. Ova kampanja je od javnog interesa, a ima za cilj viši nivo primjene potrošačkog zakonodavstva i podizanje svijesti crnogorske javnosti o unaprijeđenom Centralnom informacionom sistemu za zaštitu potrošača - CISZP (www.potrosac.me), kao i informisanje građana o ulozi i značaju CIZP-a, te brojnim koristima koje su od njegovog puštanja u rad (19. novembra 2021.) u prilici da ostvare njegovom upotrebom.

Za uspješnu realizaciju navedene kampanje, veoma je važna podrška svih segmenata crnogorskog društva, pa tako i privrednih subjekata.

Tim povodom, UPCG poziva privredne subjekte – članove Unije poslodavaca da na objektima svojih poslovnih jedinica, na vidnom i lako uočljivom mjestu za potrošača, istaknu Naljepnice sa QR kodom koji vodi na sajt www.potrosac.me, čime se u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i drugim zakonima koji sadrže odredbe o zaštiti potrošača, obezbjedjuje efikasnija i potpunija primjena odredaba o informisanju potrošača o svojim pravima i značajno olakšava pristup mehanizmu zaštite tih prava.

Obzirom na utvrđenu dinamiku realizacije ove važne aktivnosti na nacionalnom novou, potrebno je da se privredni subjekti do ponedeljka 13. decembra, do 12h, prijave za učešće u ovoj kampanji, i to na način što će broj potraženih naljepnica (u skladu sa brojem svojih poslovnih jedinica u Crnoj Gori) naznačiti u email-u koji će poslati UPCG, na adresu: office@poslodavci.org

U skladu sa iskazanim potraživanjem, svi privrednici će u periodu od 15. do 22. decembra 2021. godine biti u prilici da uz revers preuzmu naznačeni broj ovih naljepnica u prostorijama Uprave za inspekcijske poslove, a zatim i da iste, do kraja 2021. godine, istaknu u svojim poslovnim jedinicama.

UPCG očekuje da će privredni subjekti, u skladu sa svojom dobrom poslovnom praksom i iskazanom društvenom odgovornošću, uzeti aktivno učešće u navedenoj kampanji a time i dodatno podržati djelotvorniju primjenu pomenutih zakonskih odredbi u Crnoj Gori.