+382 (0)20 209 250 | ENG

UPCG na konferenciji u Portugalu

Vijesti 08/10/2021
UPCG na konferenciji u Portugalu

Predstavnici Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) prisustvovali su konferenciji koju je Škola sportskih nauka iz grada Rio Maior, u Portugalu, organizovala u sklopu projekta “Podrška socijalnog dijaloga u sportskom sektoru”.

Ispred UPCG, učesnici ovog događaja bili su šefica pravnog sektora Rumica Kostić, savjetnik za administraciju i finansije Slobodan Milatović i savjetnica za odnose sa javnošću i marketing Marina Jovanović.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati anketnog istraživanja sprovedenog među sportskim subjektima, savezima i klubovima, te preporuke za dalji razvoj i unapređenje sportskog sektora u Portugalu. U veoma otvorenoj diskusiji, projektni partneri su razmijenili mišljenja po brojnim temama koje su se ticale uloge, značaja, specifičnosti i mogućnosti sportskog sektora. Nakon uvida u postojeću dobru praksu, događaj je završen razmatranjem najboljih modela za uspostavljanje udruženja sportskih poslodavaca na nacionalnom nivou, što predstavlja i glavni cilj ovog projekta.

“Podrška socijalnog dijaloga u sportskom sektoru” je projekat koji se realizuje u periodu januar - decembar 2021. godine. Implementatori projekta su EASE - Evropsko udruženje nacionalnih organizacija poslodavaca u sportu (nosilac projekta), Unija poslodavaca Crne Gore i Škola sportskih nauka iz Portugala.


Projekat “Podrška socijalnom dijalogu u sportskom sektoru” podržan je od strane Evropske unije.

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.