U okviru aktivnosti Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) iz domena ekonomske diplomatije, gost predsjednika UPCG Slobodana Mikavice bio je Alešandre Brazil (Alexandre Brasil), ministar-savjetnik u Ambasadi Brazila u Beogradu koja je nadležna i za diplomatsko-konzularne poslove na teritoriji Crne Gore.

Tom prilikom, upriličen je sastanak na temu unapređenja ekonomskih veza Crne Gore i Brazila, uz učešće članova Unije poslodavaca.

Predsjednik UPCG Slobodan Mikavica upoznao je sagovornika sa aktuelnom ekonomskom situacijom u zemlji, ukazao na mogućnosti i potencijale daljeg razvoja bilateralne saradnje, te potvrdio otvorenost Unije za realizaciju zajedničkih aktivnosti koje mogu doprinijeti jačanju poslovnih veza između privrednih subjekataka ove dvije zemlje. Ministar savjetnik Alešadro Brazil je istakao da uspostavljanje direktne saradnje privrednika predstavlja obostrani interes, posebno u dijelu trgovinske razmjene određenih proizvoda (kafa, meso), te najavio da će sa informacijama te vrste upoznati relevantna privredna udruženje i agencije za promociju privredne saradnje Brazila.

Zaključeno je da će nadležne službe Ambasade i UPCG u narednom periodu tijesno sarađivati po svim pitanjima za koja je iskazan interes, uključujući mogućnost da se za privrednike iz Crne Gore organizuje posjeta nekom od značajnijih privrednih sajmova u Brazilu, kao i susret sa predstavnicima biznis zajednice te zemlje.