U prostorijama Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) danas je održan radni sastanak predsjednika UPCG Slobodana Mikavice i vodećeg ekonomiste Svjetske banke Hristosa Kostopulosa (Christos Kostopoulos), uz učešće njihovih saradnika.

Cilj sastanka bila je razmjena informacija i doprinos UPCG aktivnostima Svjetske banke koje su u toku, a tiču se pripreme Izvještaja (ICR) o procjeni učinka podrške Svjetske banke pružene u okviru PBG 1 i PBG 2 serije (garancija Svjetske banke zasnovana na reformskim politikama).

U veoma otvorenoj diskusiji, razgovarano je o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, izazovima poslovnog okruženja iz ugla poslodavaca, regulatornom okviru i aktivnostima na izradi novih zakonskih rješenja, te nizu drugih tema od značaja za biznis zajednicu i ekonomski napredak Crne Gore.

Ispred UPCG, učesnici današnjeg sastanka bili su generalna sekretarka Suzana Radulović i član Izvršnog odbora Danko Obradović, dok su delegaciju Svjetske banke činili ekonomista Milan Lakićević i službenik za operacije Denis Mesihović.