Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predrag Mitrović ugostio je Igora Lisova, osnivača i predsjednika ukrajinske kompanije Liko Holding - investitora projekta izgradnje luksuznog hotela u Baru i prvog potpredsjednika Konfederacije graditelja Ukrajine.

Susret je upriličen u okviru redovnih aktivnosti koje UPCG realizuje u oblasti stvaranja povoljnog biznis ambijenta za ulazak stranih investicija.

Tokom veoma otvorenog i konstruktivnog razgovora, predsjednik Mitrović je upoznao Lisova sa aktuelnim i planiranim aktivnostima UPCG, trenutnom ekonomskom situacijom, te privrednim potencijalima i uslovima poslovanja u našoj zemlji. Posebno je apostrofirano pitanje Programa ekonomskog državljanstva, kao značajnog instrumenta privlačenja direktnih stranih investicija, a koji ističe krajem ove godine. Učesnici su se složili da je isti potrebno zadržati, ali treba što hitnije reformisati i omogućiti njegov nastavak u formatu koji će počivati na jasnim i precizno definisanim okvirima i punoj transparentnosti svih procedura.

Sastanak je bio prilika da se razmijene informacije po pitanju budućih planova ukrajinsko-crnogorske kompanije Liko Soho Group u dijelu izgradnje luksuznog hotela sa pet zvjezdica u Baru. Kako je navedeno, radi se o investiciji vrijednoj 150 miliona eura, u sklopu koje će biti izgrađeno oko 300 smještajnih jedinica, pet restorana, caffe bar, spa centar, igraonicu, kazino i retail zonu. Po završetku projekta, očekuje se otvaranje oko 1.200 radnih mjesta. Kako je objašnjeno, planirani projekat predstavlja izuzetnu investicionu šansu kako za grad Bar, tako i cijelu Crnu Goru.

Uz Mitrovića i Lisova, sastanku u UPCG prisustvovali su i Rade Vujačić, generalni direktor Soho Group koji je, ujedno, i predsjednik Udruženja privrednika Bara i počasni konzul Gruzije u Crnoj Gori, te predstavnici UPCG – generalna sekretarka Suzana Radulović, savjetnik za pravna pitanja Filip Lazović i savjetnica u sektoru za PR i marketing Marina Jovanović.

Igor Lisov je osnivač i predsjednik ukrajinske kompanije Liko Holding koja skoro 30 godina sprovodi projekte vezane za izgradnju nekretnina, čime je stekla status lidera među građevinskim i razvojnim kompanijama u toj zemlji. Lisov je dobitnik najprestižnije građevinske nagrade Ukrajine „IBuild“, odlikovan je Ordenom za zasluge II i III stepena i nosi počasnu titulu „Zaslužni graditelj Ukrajine".