Uniju poslodavaca Crne Gore (UPCG) danas je posjetio počasni konzul Crne Gore u Toskani Alesandro Đananti (Alesandro Giannanti).

Tom prilikom, upriličen je sastanak Đanantija sa generalnom sekretarkom UPCG Suzanom Radulović, članom Izvršnog odbora UPCG Dragutinom Mitrovićem i bivšim predsjednikom Unije Predrag Mitrović.

Učesnici sastanka analizirali su rezultate dosadašnjeg zajedničkog rada, razmijenili aktuelne informacije i dogovorili dalje korake po pitanju unapređenja razvoja privredne saradnje Crne Gore i italijanske regije Toskana. Vodeći se prioritetima koji su u tom dijelu ranije definisani, ocijenili su da posebnu pažnju treba usmjeriti na aktivnosti uspostavljanja direktne avio linije između Podgorice i Toskane (aerodromi u Firenci ili Pizi), što bi našoj zemlji omogućilo i dobijanje tzv. vazdušnog mosta za tržišta Zapadne Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

Tokom prijema u Uniji, predstavnici UPCG čestitali su Đanantiju Medalju za zasluge - odlikovanje koje mu je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nedavno uručio. Ukazali su na značaj ovog odlikovanja i istakli da ono predstavlja najbolju potvrdu dugogodišnjeg, posvećenog rada po kojem se počasni konzul Đananati ističe mnogostruko iznad očekivanja, naročito kad je u pitanju promocija Crne Gore u Toskani. Đananti je zahvalio domaćinima na čestitkama, a posebno povjerenju ukazanom od strane Unije poslodavaca koja je i bila jedan od predlagača dodjele državnog priznanja.