U okviru redovnih aktivnosti iz domena ekonomske diplomatije, gost Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) danas je bio ambasador Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Mihajlo Trpkoski koji je tom prilikom održao sastanak sa predsjednikom UPCG Predragom Mitrovićem.

Uz razgovore o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji, učesnici sastanaka iskazali su zadovoljstvo postojanjem dobrih bilateralnih odnosa između tradicionalno prijateljskih država, te ocijenili da u narednom periodu saradnja na svim nivoima može i dodatno biti unaprijeđena.

Predsjednik Mitrović potvrdio je otvorenost i spremnost Unije poslodavaca da putem razmjene informacija i realizacijom zajedničkih aktivnosti podrži buduće procese međusobnog povezivanja privrednih subjekataka i njihovih poslovnih interesa.

Ambasador Trpkoski je istakao da dalji razvoj poslovnog ambijenta predstavlja potrebu obje zemlje, naročito jer benefiti po tom osnovu doprinose i poslovanju privrednika i razvoju njihovih ekonomija.

Iz UPCG je najavljena pomoć budućim aktivnostima ambasade za potrebe povezivanja preduzeća – članova UPCG sa potencijalnim poslovnim partnerima i investitorima iz Sjeverne Makedonije. U tom dijelu, dogovorena je mogućnost organizovanja poslovnog Foruma Crne Gore i Makedonije kao događaja od posebnog značaja za biznis zajednicu u ove dvije zemlje.

Uz zadovoljstvo tokom sastanka i postignutim dogovorima, zaključeno je da će nadležne službe UPCG i ambasade nastaviti komunikaciju po svim pitanjima koja su od interesa za unapređenje postojeće i dalji razvoj bilateralne privredne saradnje Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Sastanku održanom u prostorijama Unije poslodavaca prisustvovali su i treća sekretarka ambasade Republike Sjeverne Makedonije Daniela Nikova, savjetnik za pravna pitanja i socijalni dijalog u UPCG Filip Lazović i savjetnica za PR i marketing u UPCG Marina Jovanović.