Postoji prostor za intenziviranje saradnje Privredne komore i Unije poslodavaca Crne Gore u cilju razvijanja održivog poslovnog ambijenta i prevazilaženja izazova s kojima se susrijeće biznis zajednica, ocijenjeno je na sastanku predsjednika dvije asocijacije dr Nine Drakić i Predraga Mitrovića, organizovanom 3. februara.

Mnogo toga je potrebno uraditi na unapređenju ambijenta za poslovanje, a zajedno možemo i više i brže, ocijenili su sagovornici, i dodali da su privredne asocijacije upućene na blisku saradnju kako bi pružale što bolje usluge članovima i snažno zastupale njihove interese pred donosiocima odluka.

Tokom sastanka je istaknuto da fokus saradnje može biti na doprinosu unapređenju legislative koja se odnosi na privredu, prije svega Zakona o radu i Zakona o privrednim društvima, zatim afirmisanju zelene ekonomije, digitalne tranformacije i ekonomskog osnaživanja žena, te podršci poslovnim subjektima pri realizaciji reformskog programa Evropa sad.

U radu sastanka učestvovali su generalni sekretari PKCG i UPCG Mitar Bajčeta i Suzana Radulović, šefica Kabineta predsjednice Komore Radana Damjanović i šefica Sektora za odnose sa javnošću i marketing Unije poslodavaca Zvezdana Oluić.