Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) poziva poslodavce iz turističke i povezanih djelatnosti da se uključe u kampanju UPCG za izgradnju imidža Crne Gore kao sigurne turističke destinacije, i to na način što će za svoje zaposlene (one koji su vakcinisani) izraditi posebne, namjenske bedževe kojima se poručuje da je osoba koja ih nosi COVID-19 bezbjedna.

Kampanja podrazumijeva nošenje bedža na radnom mjestu, u toku turističke sezone.

Namjenski bedž kreiran je u okviru nedavno završenog javnog Konkursa UPCG i predstavlja dizajnersko rješenje koje su članovi Komisije jednoglasno izabrali kao najbolje.

Za potrebe izrade bedža, poslodavci treba da preuzmu Uputstvo (zip folder u prilogu) i proslijede ga svojoj štampariji. Uputstvo sadrži dizajnersko rješenje bedža (verzija u vektorskom i pdf formatu) i otvoreni fajl V-02.ai koji se može dodatno editovati (da bi se učitao u izvornom obliku, treba instalirati font Montserrat - SemiBold koji je takođe u folderu).

Da bi bedž bio u skladu sa brendom kompanije, privrednici mogu da ga izrade/odštampaju upravo u svojoj boji - onoj koja odgovara boji njihove uniforme tj. radnog odijela.

Po pitanju dimenzije, UPCG preporučuje izradu bedža prečnika 36 mm (manji format).

Za potrebe ove kampanje, UPCG je već izradila 1.000 namjenskih bedževa i dostavila ih Ministarstvu zdravlja na dalju upotrebu.

Arhitekti Saši Iliću, autoru pobjedničkog rješenja bedža na našem Konkursa, generalna sekretarka UPCG je 25. juna uručila novčanu nagradu u vrijednosti od 300,00 eura.

Komisiju formiranu u okviru Konkursa UPCG činili su: državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić, savjetnica u Birou za odnose s javnošću Ministarstva ekonomskog razvoja Bojana Žulić, sekretarka u Direkciji za ekonomsku i kulturnu diplomatiju u Ministarstvu vanjskih poslova Sanja Radulović, kreativna direktorica u kompaniji Bild studio Ksenija Planić, zamjenica izvršnog direktora HG Budvanska rivijera Milena Raičković, PR i marketing menadžerka hotela CUE Mirjana Delić, generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović, šefica Sektora za PR i marketing UPCG Zvezdana Oluić.


Uključite se u kampanju UPCG!

Zajedničkim snagama, kroz učešće širokog kruga privrednih subjekata iz turističke i povezanih djelatnosti, možemo pomoći očuvanju javnog zdravlja, oporavku i daljem razvoju privrede, kao i procesima izgradnje imidža Crne Gore kao sigurne turističke destinacije!