Edukativna kampanja Uprave prihoda i carina (UPC), koja se od 2016. godine organizuje u okviru priprema za ljetnju turističku sezonu, počela je realizacijom tribine u Baru, za poreske obveznike iz Bara i Ulcinja.

Tribina je dio kampanje “Poreski karavan” koju UPC, kao i ranijih godina, sprovodi u saradnji sa Unijom poslodavaca Crne Gore (UPCG).

Današnji događaj ispratio je veliki broj poreskih obveznika iz Bara i Ulcinja, što potvrđuje njihovu zainteresovanost i govori o značaju dvosmjerne komunikacije i edukacije obezbijeđene na ovaj način. Ispred UPC, tribini u Baru prisustvovali su službenici Odsjeka za pružanje usluga poreskim obveznicima, Kontakt centar i edukaciju, Sektora za operativu u oblasti inspekcijskog nadzora, Sektora za operativu u oblasti naplate i Odsjeka za elektronsku fiskalizaciju. Takođe, učesnici tribine bili su i predstavnici Unije poslodavaca i Privredne komore, kao institucionalnih partnera na realizaciji ovog projekta.

Tokom dvočasovne diskusije, poreski obveznici su imali priliku da u direktnoj komunikaciji sa predstavnicima UPC razjasne eventualne nedoumice, da postave pitanja i dobiju odgovore vezano za pojedine procedure u poreskoj administraciji, ali i za nove norme u poreskim propisima.

Kampanja „Poreski karavan“ nastavlja se 1. juna 2023. godine kada će biti održana tribina u Budvi (za poreske obveznike iz Budve, Tivta i Kotora), nakon čega će uslijediti i tribine u Herceg Novom (6. jun) i Kolašinu (8. jun).

Članovi Unije poslodavaca, koji su zainteresovani za učešće u predstojećim tribinama, sve neophodne informacije (način prijave, mjesto i termin održavanja) mogu pronaći na sajtu UPCG, u okviru rubrike Najave događaja.