Udruženje zaštite na radu Crne Gore (UZNRCG) dodjeljuje “UZNRCG nagrade za doprinos u oblasti zaštite i zdravlja na radu”, u okviru projekta “Gradi znanje – zaštiti sebe”, koji je finansiran od strane Ministarstva ekonomskog razvoja.

Konkurs je otvoren od 18. marta do 23. aprila 2021. godine.

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) poziva članove iz sektora građevinarstva da se uključe u navedeni konkurs – da popune formular u prilogu i apliciraju za „UZNRCG nagrade za doprinos u oblasti zaštite i zdravlja na radu“ koje će biti dodijeljene 28. aprila 2021. godine, na Svjetski dan zaštite i zdravlja na radu.

Cilj nagrada je promovisanje i primjena zaštite i zdravlja na radu u građevinskom sektoru. Očekujemo da će skretanje pažnje na neke dobre prakse poslodavaca koji ulažu u zaštitu i zdravlje na radu svojih zaposlenih, biti podsticaj i primjer drugima, što će u krajnjem doprinijeti podizanju kolektivnog nivoa svijesti i dovesti do smanjenja broja povreda na radu u građevinskom sektoru, ali i privrednih gubitaka do kojih dolazi zbog povreda na radu, profesionalnih oboljenja i bolesti u vezi s radom.

Nagrade:

UZNRCG će dodijeliti ukupno 6 nagrada.

Nagrade se dodjeljuju u kategorijama:

  1. Pravna lica – 3 nagrade
  2. Fizička lica – 3 nagrade

U kategoriji “Pravna lica” mogu aplicirati:

  • Investitori
  • Izvođači radova

U kategoriji “Fizička lica” mogu aplicirati:

  • Lica koja su dala lični doprinos promociji i primjeni zaštite i zdravlja na radu u građevinskom sektoru, u 2020. godini

Opšti kriterijumi:

Sve građevinske kompanije registrovane u Crnoj Gori mogu se prijaviti za “UZNRCG nagrade za doprinos u oblasti zaštite i zdravja na radu”

Članstvo u UZNCG nije preduslov za učestvovanje.

Kako se prijaviti:

Kompanije koje žele da se uključe u “UZNRCG nagrade za doprinos u oblasti zaštite i zdravlja na radu” treba da popune obrazac Prijavni formular UZNRCG i pošalju ga na e-mail adresu: info@uznr.me (kao PDF dokument), do petka, 23. aprila 2021. godine – do 23:59 h.

Prijavni formulari (za pravna i fizička lica) se nalaze na web sajtu UZNRCG: www.uznr.me

Proces evaluacije:

Od pristiglih prijava, Komisija za ocjenu kompanija koje su se prijavile na konkurs će izabrati najbolje za svaku oblast.

"UZNRCG nagrade za doprinos u oblasti zaštite i zdravlja na radu” biće dodijeljene 28. aprila 2021. godine, na Svjetski dan zaštite i zdravlja na radu.