Centar kompetencija, odnosno Birziminium Hub privremeno će biti stavljen na raspolaganje učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije Podgorice.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, te činjenicu da su zbog smanjenja epidemiološkog rizika škole značajan dio nastave prebacile na online platformu, a da nijesu svi roditelji u mogućnosti da djeci obezbijede jednake uslove, Glavni grad Podgorica je donio odluku da ovaj prostor, od 18. januara, stavi na raspolaganje podgoričkim učenicima, uz obavezu poštovanja svih propisanih epidemioloških mjera.

Da bi djeca mogla da koriste jedan od 20 raspoloživih računara (povezani na internet), potrebno je da njihovi roditelji/staratelji kontaktiraju Glavni grad na broj 020/665-083 ili putem e-maila na adresu valentina.ljuljdjurovic@podgorica.me. U zahtjevu je neophodno navesti ime i prezime djeteta, jednog roditelja/staratelja, školu koju pohađa i termin u kojem bi učenik koristio računar (radnim danima, u periodu od 08.00 do 16.00 sati).

Podsjećamo, Birziminium Hub su pokrenuli Glavni grad i Unija poslodavaca 2019. godine u cilju sticanja kompetencija i podrške preduzetništvu. Sve obuke koje se inače realizuju u ovim prostorijama, biće organizovane nakon termina predviđenih za učenike.

Birziminium Hub se nalazi u Vučedolskoj ulici, u strogom centru grada.

Izvor: PG Biro - Glavni grad Podgorica