+382 (0)20 209 250 | ENG

Abazović posjetio UPCG: Fokus javnosti da bude na biznisu

Vijesti 28/07/2021
Abazović posjetio UPCG: Fokus javnosti da bude na biznisu

photo credit: Vlada Crne Gore

„Potrebno je da stimulišemo preduzetnički duh i ohrabrimo mlade u privatnom biznisu kako bi se u budućnosti značajnije umanjio broj od 2/3 njih koji svoju budućnost vide u javnom sektoru“, istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović nakon sastanka sa predsjednikom Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predragom Mitrovićem i saradnicima.

Navodeći da je intencija Vlade da se pomogne biznis i privreda, Abazović je naglasio da Vlada Crne Gore vrednuje fer biznis i štiti one koji pošteno rade, dok oni koji rade izvan zakonskih okvira ne treba da osjećaju komociju. Potpredsjednik Vlade je naznačio da se u odnosu na prethodnu godinu situacija u našoj privredi umnogome popravlja, imajući u vidu da turistička sezona protiče u najboljem redu.

Potpredsjednik Abazović je istakao da uprkos biznis ambijentu obilježenom korona krizi, postoji veliki broj zainteresovanih investitora koji su spremni da ulažu u Crnu Goru. U tom smislu, Abazović je naveo da je za Crnu Goru velika šansa post-covid period u kom se predviđa trka za investicijama, gdje Crna Gora treba dobro da se pozicionira i time unaprijedi svoj ukupan imidž.

Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore Predrag Mitrović istakao je važnost dijaloga i saradnje između UPCG i Vlade Crne Gore i naglasio da Vlada u njima ima stručnog sagovornika koji je spreman da pomogne u tome. Iz Unije poslodavaca su naveli da su reforme u privredi neophodne i da fokus u narednom periodu treba da bude na zelenoj i digitalnoj transformaciji.

Na sastanku potpredsjednika Vlade i Unije poslodavaca razgovaralo se i o modalitetima saradnje Vlade i UPCG, borbi protiv korupcije i privrednog kriminala, o stanju biznis ambijenta i očekivanjima privrede po pitanju održivosti preduzeća i očuvanja radnih mjesta, kao i problemima sa administrativnim barijerama.

Satanku su pored Abazovića i Mitrovića, prisustvovali Filip Adžić, savjetnik potpredsjednika Vlade, Nebojša Popović, predsjednik Skupštine UPCG, Miodrag Laković, savjetnik potpredsjednika Vlade, Slaviša Šćekić, potpredsjednik UPCG, Kristina Vujisić, saradnica u Kabinetu potpredsjednika Vlade, Nenad Drašković, član UO UPCG, Suzana Radulović, generalna sekretarka UPCG, Zvezdana Oluić, šefica Sektora za odnose sa javnošću i marketing UPCG.

Izvor: portal Vlade Crne Gore

Budite u toku sa aktivnostima UPCG.

Prijavite se za newsletter.