EESTEC – Evropsko udruženje studenata elektrotehnike - lokalni komitet Podgorica (EESTEC - LC Podgorica), u saradnji sa Unijom poslodavaca Crne Gore (UPCG), organizuje prvi sajam poslova za studente elektrotehnike „Job Fair“ koji će biti održan u srijedu, 15. maja 2019. godine, u prostorijama Sportsko - kulturnog centra Univerziteta Crne Gore (ul. Baku br. 1, Podgorica).

Cilj sajma „Job Fair“ je da studentima olakša put do željenog posla, prakse ili stručnog usavršavanja, na način što će ih povezati sa kompanijama koje su zainteresovane da dobiju mlad, motivisan i, prije svega, stručan kadar.

Sajam će zvanično biti otvoren u 10.00h, a prisutnima će se tom prilikom obratiti:

  • Ivan Mujović, predsjednik EESTEC – LC Podgorica
  • Marina Jovanović, asistentkinja u Sektoru za PR i marketing UPCG
  • Kemal Grbović, sekretar za preduzetništvo - Glavni grad Podgorica.

Namjera organizatora sajma „Job Fair“ je da ovim događajem pruže podršku aktivnostima koje imaju za cilj smanjenje nezaposlenosti među mladima, obezbeđenje najkvalitetnijeg kadra za poslodavce, kao i uspostavljanje bolje komunikacije između obrazovnog sistema, kompanija i studenata elektrotehnike – budućih mladih inženjera. Takođe, iskazano interesovanje kompanija učesnica sajma govori da će „Job Fair“ biti od koristi i studentima prirodno-matematičkog i mašinskog fakulteta.

Za studente elektrotehničkog, ali i ostalih tehničkih fakulteta, „Job Fair“ je izuzetna prilika za pronalaženje posla ili poslovne prakse, a ujedno i mjesto za razmjenu kontakata i ideja, te prikupljanje informacija o aktuelnostima i potrebama tržišta rada.

Pozivamo medije da izvještavaju s događaja.

Kontakt za medije:

Jelena Aligrudić, PR udruženja EESTEC – LC Podgorica, M: 067 335 586, E: jelenaaligrudic97@gmail.com